Carrière-oriëntatiedag Gezondheid & Leven
Jan
14
1:00 PM13:00

Carrière-oriëntatiedag Gezondheid & Leven

Lief lid,

Maandag 14 januari is het weer zover, de Carrière-oriëntatiedag van Gezondheid en Leven 2019!

Deze dag staat helemaal in het teken van jouw toekomst. Heb jij nog onzekerheid over het kiezen van jouw major, welke master je wilt gaan volgen of wil jij meer te weten komen over de verschillende werkgelegenheden na jouw studie? Schrijf je dan in voor de carrière-oriëntatiedag zodra de inschrijving start!

View Event →

Panini Lunch
Dec
11
12:45 PM12:45

Panini Lunch

Lieve koukleumende leden,

Om jullie door de laatste zware en koude weken voor de kerstvakantie heen te helpen, organiseert de Kookcilla op dinsdag 11 december de welbekende paninilunch! Voor maar 1 euro kun je tussen 12:45-13:30 in 't Fuik een heerlijke panini halen met alle variaties in ham, kaas en pesto! 

Tot dan! 

Liefs,
Kookcilla

View Event →
Kerstversiermiddag
Dec
5
1:30 PM13:30

Kerstversiermiddag

Lieve leden,

De dagen worden kouder, de nachten worden langer en langzamerhand is er hier en daar al kerstmuziek te horen.

Zit jij nou ook al helemaal in die kerstsfeer zoals wij? Dat komt goed uit! Wij willen deze sfeer namelijk gezellig met jullie delen tijdens onze kerstversiermiddag!

View Event →
Kroegentocht @ de Pijp
Nov
29
to Nov 30

Kroegentocht @ de Pijp

Lieve leden, 

29 november is het zover, dan houden wij als nieuwe Actilla een kroegentocht in de Pijp in Amsterdam! We zullen met z’n allen langs 5 kroegen gaan. Heb jij zin om met jouw medestudenten lekker drankjes te drinken en er een gezellig avond van te maken? Meld je dan aan via onderstaande link! Om de sfeer er goed in te brengen krijgen jullie het eerste drankje van ons 😊 

View Event →
Anguilla Academy: Lezing Tuberculose
Nov
21
6:30 PM18:30

Anguilla Academy: Lezing Tuberculose

Lieve leden,

Waarschijnlijk denk jij: "Huh, waarom een lezing over tuberculose? Daar ging men toch alleen dood aan in 1920 en eerder? Zoals die Kafka en Jane Austen?". Je hebt het niet helemaal verkeerd, want er gingen inderdaad veel mensen aan dood in de 20ste eeuw, maar wist jij dat die fantastische tussenjaar reis in Azië misschien niet het aller-slimste idee was? Nee? Dan is het zeker waard om langs te komen en hierover even goed geïnformeerd te worden!

Op 21 november geeft Prof. dr. W. Bitter een lezing over de ziekte tuberculose. Prof. dr. Wilbert is een microbioloog van oorsprong en is op dit moment het hoofd van zowel Molecular als Medical Microbiology in het VUmc. Daarnaast is hij een grote speler in Nederland op het gebied van tuberculose, zo heeft hij laatst nog in de Volkskrant gestaan.

Tijdens deze lezing zal hij uitleggen wat tuberculose als ziekte precies inhoud en waarom er per jaar 6.3 miljoen mensen het gediagnostiseerd worden waarvan 1.5 miljoen overlijden. Daarnaast zal hij vertellen waarom het steeds lastiger wordt om de ziekte te bestrijden, zo niet onmogelijk.

We kunnen zeker aanraden om langs te komen, je hebt namelijk 25% kans om geïnfecteerd te zijn! Wil je zeker zijn van een plekje? Meld je dan even door een mailtje te sturen naar onderwijscommissieanguilla@gmail.com.

Liefs,
de Onderwijscommissie

Aanvang: 18.30
Lezing: 19.00 – 21.00
Locatie: WN- C623
Prijs: Gratis

View Event →
SSSA 2018: ANWB Camping
Nov
20
to Nov 21

SSSA 2018: ANWB Camping

20 november is het weer zo ver: het jaarlijkse SSSA feest! Dus pak je biezen en ga er op uit! Het thema is dit jaar namelijk ANWB camping! Of je nou in je afritsbroek of je adidas pak op stap gaat, het animatieteam zal klaarstaan om jullie de avond van je leven te bezorgen. Dus waag een dansje in de minidisco! Inrijkaarten kosten 5.50 voor ANWB leden en 6.50 voor introducees. Haal in de pauze je kaartje bij je eigen vereniging!
We hopen jullie 20 november te zien in Club ABE!

View Event →
Pre-SSSA borrel
Nov
20
5:00 PM17:00

Pre-SSSA borrel

Het is bijna zover: het SSSA feest! En wat is er nu gezelliger dan samen met je favoriete ANWB vrienden de eerste biertjes van de avond te nuttigen? Dat kan op de pre-SSSA borrel op dinsdag 20 november in ’t fuik! Trek snel je vent uit z’n tent, zorg voor de matching outfitjes en kom vanaf 5 uur genieten van de heerlijke campingsfeer!

View Event →
Borrel: Back to the 90's
Nov
15
5:00 PM17:00

Borrel: Back to the 90's

Lieve palingen!

Tijd om de neon sportkleding, foute leggings en haarbanden weer uit de kast te trekken want op 15 november is het zover: de 90's borrel! Waan je even in de tijd van de Spice Girls en Backstreet Boys en voel de nostalgie. Denk samen terug aan de jaren waarin de mobiele telefoon nog onzin was en de tamagotchi's je om de oren vlogen. 

Zoals altijd worden er lekkere biertjes geschonken voor €1,10. Wijn, Jillz en fris kosten €1 en voor de echte liefhebbers is er radler voor €1,50. Speciaal voor jullie is er ook een heerlijk shotje: een koetje! Deze zal €1 kosten. 
Omdat drinken op een lege maag nooit een goed idee is worden er stokbroodjes met kipsaté verkocht voor €2. 

Hopelijk zien we jullie allemaal op 15 november en maken we er samen een foute avond van!! 

Kusjes,

de Barcilla.

View Event →
Wissel van de Wacht Borrel
Nov
1
5:00 PM17:00

Wissel van de Wacht Borrel

Lieve palingen,

Wissel van de wacht!

De enige echte wissel borrel!! Het bestuur, de Barcilla, alle andere commissies en natuurlijk de natuur zijn allemaal op deze 1 november borrel gewisseld. De warme zomer is ingeruild voor een wilde herfst en daar moet op gedronken worden. Een warme pompoensoep van €1,- zal deze borrel strijden tegen de koude temperaturen buiten. En heerlijk herfstbier voor maar €1,50 zal onze wangetjes laten gloeien.

View Event →
Wissel ALV
Oct
30
6:00 PM18:00

Wissel ALV

Lief lid,

Op dinsdag 30 oktober zal de jaarlijkse wissel ALV plaatsvinden. Op deze algemene ledenvergadering zal er gestemd worden over het in functie treden van het dertiende bestuur van Anguilla en het officieel aftreden van het twaalfde bestuur.

Een week voor de ALV zal er nog een mail worden verzonden met de documenten die zullen worden gepresenteerd en de notulen van de vorige ALV.

LOKAAL: HG-07A32

Hopelijk tot dan!

Liefs,
Bestuur 12 en kandidaatsbestuur

View Event →
Tentamenweek: Leren met Anguilla
Oct
22
to Oct 26

Tentamenweek: Leren met Anguilla

  • Studievereniging Anguilla (map)
  • Google Calendar ICS

Lieve leden,

De tentamenweek staat alweer bijna voor de deur. Alle studenten trekken tijdens deze periode massaal naar de VU om daar vervolgens de hele dag te studeren. Hierdoor kan het tijdens deze periode moeilijk zijn om een studeerplekje te vinden..
Gelukkig is hier nu een oplossing voor! Tijdens deze week zijn er voor jullie lokalen gereserveerd om samen met jullie studiegenoten te bikkelen voor de tentamens.
De lokalen zullen voor jullie beschikbaar zijn van 09:00 tot 21:00 uur.

Maandag 22 oktober
- 09.00 - 21.00 uur HG-05A16

Dinsdag 23 oktober
- 09.00 - 21.00 uur MF-A216

Woensdag 24 oktober
- 09.00 - 21.00 uur MF-A216

Donderdag 25 oktober
- 09.00 uur - 21.00 uur HG-05A37

Vrijdag 26 oktober
- 09.00 - 21.00 uur MF-A216

View Event →
Oktoberfest Borrel
Oct
18
5:00 PM17:00

Oktoberfest Borrel

Lieve Palingen,

Tot ons groot verdriet komt onze laatste borrel als Barcilla er alweer aan. Maar wees niet getreurd, we zijn van plan om van de laatste borrel een groot feest te maken!! Zoals jullie merken is de herfst ook weer echt begonnen, maar naast vies weer hoort bij de herfst natuurlijk ook veel bier. Dus pak jullie Dirndls en Lederhosen uit de kast en kom gezellig naar ons Oktoberfest op 18 oktober!!

View Event →
Anguilla Academie, lezing: Toekomst van de Verzorgingsstaat
Oct
9
7:00 PM19:00

Anguilla Academie, lezing: Toekomst van de Verzorgingsstaat

Lief lid,

Dinsdag 9 oktober is het weer zo ver: de eerste Anguilla Academie van het nieuwe jaar! Dit keer wordt de lezing gegeven door Dr. Jan-Kees Helderman die aan de Radboud Universiteit in Nijmegen verbonden is. Jan-Kees is van origine een bestuurskundige maar hij doet nu veel omtrent de gezondheidszorg. Op dit moment is hij bezig met de toekomst van onze verzorgingsstaat. Het is tijd voor een nieuwe verzorgingsstaat waarbij andere vormen van dienstverlening passen. Je moet hierbij denken aan de Wmo (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) en de Jeugdwet. Het begrip positieve gezondheid zal daarnaast ook aan bod komen. Wil jij dus meer te weten komen over de toekomst van de gezondheidszorg en de complexiteit daarvan iets beter begrijpen? Geef je dan snel op door een mailtje te sturen naar onderwijscommissieanguilla@gmail.com!

View Event →
Anguilla goes PUCK: Airhockey Toernooi
Oct
8
7:00 PM19:00

Anguilla goes PUCK: Airhockey Toernooi

Hallo daar lieve palingen,

Met pijn in ons Actilla hartje presenteren wij jullie onze allerlaatste activiteit! Hier pakken we groots voor uit en nemen jullie mee naar PUCK! PUCK is een indoor gamehal, waar wij een snel en dynamisch toernooitje airhockey zullen organiseren, natuurlijk onder het genot van wat goudgele rakkers. Met de 4 verschillende airhockeytafels kun je niet anders dan winnen! We zullen op maandag 8 oktober om 19.00 uur bij PUCK verzamelen, en het zal tot ongeveer 23.00 uur duren. Zin in een ontspannen en sportief avondje? Meld je dan aan via actilla@gmail.com.

View Event →
Zuip de Voorraad Kast Leeg Borrel
Oct
4
5:00 PM17:00

Zuip de Voorraad Kast Leeg Borrel

Lieve palingen,

Het einde van het jaar, voor deze Barcilla, is in zicht. Dit is natuurlijk heel treurig nieuws maar er is één groot voordeel, DE VOORRAAD KAST MOET LEEG! Kortom alles wat over is aan drank van de voorgaande borrels wordt opgedronken tijdens deze ‘Zuip de Voorraad Kast Leeg’ borrel. Jij als oude of nieuwe paling hebben we hierbij nodig, dus nodig iedereen uit en kom gezellig borrelen in t’ Fuik!

View Event →
Commissie Interesse Lunch
Sep
27
12:45 PM12:45

Commissie Interesse Lunch

Lieve leden,

Heb je al wel het één en ander gehoord over deelnemen aan een commissie maar twijfel je welke commissie bij je past of weet je gewoon nog niet zo goed wat een commissiejaar inhoudt? Kom dan langs op de commissie interesse lunch op donderdag 27 september tijdens de pauze (12:45-13:30) in een lokaal op de VU. Deze zal later in dit evenement bekend worden gemaakt!!

View Event →
Paninilunch!
Sep
26
12:45 PM12:45

Paninilunch!

Lieve leden,

De Kookcilla gaat op 26 september weer een geweldige paninilunch voor jullie neerzetten.
Zoals altijd zijn de overheerlijke ham, kaas en pesto panini's in de pauze (12:45-13:30 uur) te koop in de ledenkamer (WN-SK12) voor maar €1,-.

View Event →
Oud-Hollandse Borrel
Sep
20
5:00 PM17:00

Oud-Hollandse Borrel

Wel edelgeleerde G&L’ers

We gaan terug in de tijd, maar niet heel ver weg. Het wordt tijd voor een oud-Hollandse borrel. Wil jij koekhappen onder de tap of spijkerpoepen op de bar? Trek je mooiste klederdracht aan en dan zien we je graag op 20 september in 't Fuik.

View Event →
Vondel & Chill
Sep
12
4:00 PM16:00

Vondel & Chill

  • 122 Van Eeghenstraat Amsterdam, NH, 1071 GM Netherlands (map)
  • Google Calendar ICS

Lief lid,

Na weken vakantie is het studeren weer begonnen en dat kan niet zonder Anguilla. We moeten het leven niet al te serieus nemen en er een feestje van maken!

Daarom hebben we 12 september een heuse Vondel & Chill met drankje hapjes, muziek en spelletjes, liefde en gezelligheid.

View Event →
Reünieborrel
Sep
6
5:00 PM17:00

Reünieborrel

Lieve palingen,

Kindjes, ouders, grootouders van Anguilla/ introweek, neem iedereen mee naar Candyland. We gaan de gezelligheid van de intro niet opgeven maar gewoon voortzetten, een evenement dat je niet mag missen! H is namelijk ook de eerste borrel van het jaar! Maak kennis met de Barcilla en hun candy, namelijk shotjes Flügel en het vloeibare goud. Ook kun je kennis maken met de Kookcilla om een bodempje te leggen voor de avond

View Event →
Eerstejaarsweek
Sep
3
to Sep 7

Eerstejaarsweek

  • Studievereniging Anguilla (map)
  • Google Calendar ICS

Lieve eerstejaars,

Wil jij op een leuke manier kennis maken met Anguilla, dé studievereniging van Gezondheid en Leven? Kom naar de eerstejaarsweek! Deze week organiseren wij speciaal voor jou! Elke dag zal er een (gratis) actie zijn, dus maak er gebruik van!

View Event →
Laatste Borrel: Bezopen naar de Tropen
Jun
28
5:00 PM17:00

Laatste Borrel: Bezopen naar de Tropen

Facebook Event

Lieve palingen,

Bijna vakantie! Tijd om op vakantie te gaan en dan natuurlijk het liefst naar een warm en ver land. Gelukkig hoef je voor deze tropische borrel niet zo ver te reizen. Waan je tussen de palmbomen genietend van je Passoã met jus d’orange met je favoriete palingen. Laten we dit studiejaar bezopen in de tropen afsluiten!

Onze standaard bier, jillz, wijn zal er natuurlijk zijn voor €1. De radlers voor €1.50 en fris voor €0.50. Tijdens deze borrel kun je ook genieten van een heerlijk broodje hamburger voor €1.

Succes met de laatste loodjes en tot 28 juni!

Liefs
de Barcilla

View Event →
Salus + Anguilla = Salguilla
Jun
20
5:00 PM17:00

Salus + Anguilla = Salguilla

Facebook Event

Lieve Anguilla- en Salusleden,

Net zoals vorig jaar hebben ook dit jaar Anguilla en Salus weer een borrel samen: de Salguilla borrel! (We hebben zelfs een gemeenschappelijk logo, zie de banner van dit evenement.)
Mocht je het toch een beetje eng vinden dat er ineens 'vreemden' op de borrel staan? Bedenk dan dat je sowieso een ding gemeenschappelijk hebt: jullie studies die heel erg op elkaar lijken!
Tijdens deze borrel zal Salus de bar verzorgen en Anguilla het eten.
Opgeven voor het eten kan via deze link:
https://goo.gl/forms/E8p5qyDwwTm1TTPQ2

View Event →
Bucketborrel!
Jun
14
5:00 PM17:00

Bucketborrel!

Facebook Evenement

Lieve palingen,

Het is weer tijd voor de jaarlijkse bucketborrel! Glazen zijn zo mainstream, en er past eigenlijk niet genoeg in om de avond naar een volgend niveau te tillen. Daarom gaan wij nu al jullie emmertjes vullen met de drank naar jullie keuze. Je kan jouw emmertje vullen met straaljager, paardenkut of wesp. VERGEET NIET! Het is byob (Bring Your Own Bucket). Naast de buckets vol met lekkere drankjes kunnen jullie ook je zangtalent komen showen bij de karaoke.

Er zal natuurlijk ook bier, wijn, jillz en fris te koop zijn. Ook kun je een goede bodem leggen met een lekkere pizza!

Je kunt je aanmelden voor een pizza tot 14 juni 18.00 uur!

BELANGRIJK: vergeet je studentenkaart niet mee te nemen, want GEEN STUDENTENKAART = GEEN PIZZA!

Meld je aan via onderstaande link:
https://goo.gl/forms/PR591pz9ZKChirz32

We hopen jullie allemaal te zien op donderdag 14 juni bij dit bucket-karaoke festijn.


Liefs,
de Barcillla

View Event →
BBQ Anguilla!
Jun
11
5:00 PM17:00

BBQ Anguilla!

Facebook Event

Beste leden,

De kookcilla bestaat alweer 5 jaar, dus het is tijd voor een feestje! Dat wordt natuurlijk in Kookcilla-style gevierd met een gezellige BBQ. Op 11 juni zullen wij de kooltjes opwarmen en is iedereen vanaf 17.00 uur welkom in de tuinzaal.
De kosten zijn €6,00 per persoon. Mocht je vegetarisch zijn, niet getreurd! Voor dezelfde prijs zullen wij een heerlijke vegetarisch BBQ voor je verzorgen.
Last (but not least) zullen er tegen de dorst nog cocktails worden gemaakt!

Inschrijven kan via deze link: https://goo.gl/forms/r0vLcyjln9UxapTg2.

We hopen jullie allemaal te zien, tot dan!!

Liefs,
de Kookcilla

View Event →
Eindfeest: Flirty Fitness
Jun
6
to Jun 7

Eindfeest: Flirty Fitness

Facebook Event

Fitnessjunkies & niet zo fitnessjunkies opgelet!!

Het is alweer bijna zomer en dat betekent maar één ding: Het wintervachtje eraf trainen en flaneren met die summerbody. Er is geen betere plek om dat te doen op het grote eindfeest van het jaar op woensdag 6 juni met dit jaar als thema 'Flirty Fitness'. Op dit feest kom je natuurlijk in je sportkleding en moet je genoeg cardio (dansen) doen om al die extra calorieën in de vorm van alcohol eraf te branden die je dit studiejaar erbij hebt gedronken. Het feest wordt groots aangepakt en niet alleen jouw eigen studievereniging is aanwezig maar ook alle andere verenigingen: Subliem, MENS, STORM, VCSVU, Anguilla, SABA en Salus. Het feest zal gehouden worden in de Panama Gym en lidmaatschap voor dit eindfeest bedraagt voor leden slechts €7 en voor groeimaatjes die geen lid zijn €8. De openings- en sluitingstijden wijken af van andere sportscholen want deze exclusieve gym opent haar deuren van 22:00-03:00. We gaan jullie niet bang maken met 'wees er op tijd bij want de deuren sluiten vroeg' maar het is HET eindfeest en het zal druk worden dus kom op tijd want dan heb je meer tijd om te feesten (genoeg reden dus). Dus kom lekker schuren in je legging en vergeet niet je 'guns' mee te nemen. Vorig jaar was het eindfeest ook een feest om nooit te vergeten dus dit feest wil je echt niet missen! Tot dan!

Praktische info:
Datum: woensdag 6 juni
Tijd: 22:00-03:00 (deuren sluiten om 23:30)
Thema: Flirty Fitness
Prijs: Leden €7 & niet-leden €8

View Event →
Netwerk Workshop
Jun
4
7:30 PM19:30

Netwerk Workshop

Facebook Event

IEDEREEN KAN NETWERKEN

Loop jij ook wel eens verloren rond bij een netwerkborrel? Vraag je je ook wel eens af wat je nu kunt met een sociaal netwerk als LinkedIn? Hoe leg je nu het best contact met iemand voor een
interessante stage of leuke studieopdracht?
Voor antwoorden op deze en andere vragen kun je je aanmelden voor de workshop ‘Iedereen kan netwerken’!
Naast bachelorstudenten is dit ook erg interessant voor masterstudenten. Gedurende 1,5 uur neemt NETWERKER Han Swinkels (zie www.linkedin.com/in/han-swinkels-5a328323/) je op interactieve wijze mee in de wereld van netwerken. Leer van je eigen ervaringen en de inbreng van medestudenten.
Aan het eind van de workshop krijgen alle deelnemers een hardcopy met de tien grootste flops in netwerken.

De workshop is op maandag 4 juni van 19:30 tot 21:00.
Meld je snel aan door een mailtje te sturen naar acquisitieanguilla@gmail.com!

Dit evenement is gratis, maar wees er snel bij want VOL = VOL!

Liefs,
de Acquisitie

View Event →
Kies Je Eigen Thema Borrel
May
31
5:00 PM17:00

Kies Je Eigen Thema Borrel

Facebook Event

Lieve palingen,

De Barcilla vraagt jullie om hulp! Hoe leuk het ook is om als commissie borrelthema’s te verzinnen, zijn er vast ook een heleboel thema’s waar wij met de Barcilla niet op komen. Daarom organiseren wij de ‘Kies Je Eigen Thema’ borrel. In de poll hebben wij alvast wat ideetjes gestopt. Natuurlijk kun je uit deze ideeën kiezen welke jou het leukst lijkt, maar eigenlijk zijn we op zoek naar jouw super originele eigen bedachte thema’s! Vraag je vader, zus, sportmaatjes, koorbuddy of gewoon jezelf om met zo’n origineel mogelijk thema te komen voor deze borrel.

LET OP: Maandag 28 mei is de laatste kans om een thema toe te voegen en 29 mei wordt het thema bekend gemaakt!

Onze standaard bier, jillz, wijn zal er natuurlijk zijn voor €1. De radlers voor €1.50 en fris voor €0.50. Tijdens deze borrel kun je ook genieten van een heerlijke hamburger voor €1.

Let the inspiration be with you!

Liefs Barcilla

View Event →