Back to All Events

Anguilla Academy: Lezing Tuberculose

  • Anguilla De Boelelaan Amsterdam, NH Netherlands (map)

Lieve leden,

Waarschijnlijk denk jij: "Huh, waarom een lezing over tuberculose? Daar ging men toch alleen dood aan in 1920 en eerder? Zoals die Kafka en Jane Austen?". Je hebt het niet helemaal verkeerd, want er gingen inderdaad veel mensen aan dood in de 20ste eeuw, maar wist jij dat die fantastische tussenjaar reis in Azië misschien niet het aller-slimste idee was? Nee? Dan is het zeker waard om langs te komen en hierover even goed geïnformeerd te worden!

Op 21 november geeft Prof. dr. W. Bitter een lezing over de ziekte tuberculose. Prof. dr. Wilbert is een microbioloog van oorsprong en is op dit moment het hoofd van zowel Molecular als Medical Microbiology in het VUmc. Daarnaast is hij een grote speler in Nederland op het gebied van tuberculose, zo heeft hij laatst nog in de Volkskrant gestaan.

Tijdens deze lezing zal hij uitleggen wat tuberculose als ziekte precies inhoud en waarom er per jaar 6.3 miljoen mensen het gediagnostiseerd worden waarvan 1.5 miljoen overlijden. Daarnaast zal hij vertellen waarom het steeds lastiger wordt om de ziekte te bestrijden, zo niet onmogelijk.

We kunnen zeker aanraden om langs te komen, je hebt namelijk 25% kans om geïnfecteerd te zijn! Wil je zeker zijn van een plekje? Meld je dan even door een mailtje te sturen naar onderwijscommissieanguilla@gmail.com.

Liefs,
de Onderwijscommissie

Aanvang: 18.30
Lezing: 19.00 – 21.00
Locatie: WN- C623
Prijs: Gratis

Earlier Event: November 20
SSSA 2018: ANWB Camping
Later Event: November 29
Kroegentocht @ de Pijp