Wat houdt het mentorschap in?

Mentoren begeleiden een groepje eerstejaars gedurende de VU introductiedagen. Je vormt een duo samen met een andere mentor en dat brengt naast alle gezelligheid ook een hoop verantwoordelijkheid met zich mee. Je bent namelijk de gehele dag verantwoordelijk voor een groepje eerstejaars; wat doe je als iemand zijn telefoon of portemonnee verloren/gestolen is? Hoe houd je jouw groep bij elkaar? Hoe zorg je ervoor dat iedereen het naar zijn zin heeft? Verder moet je natuurlijk ook goed de weg in Amsterdam weten en moet je bij alle activiteiten tijdens de VU introductiedagen aanwezig zijn. Ook kan je pas naar huis als de laatste eerstejaars van jouw groepje is uitgefeest. Naast al deze puntjes is het natuurlijk een geweldige ervaring om mentor te zijn. Je zorgt voor een onvergetelijke week voor de eerstejaars en natuurlijk voor jezelf, je leert veel nieuwe mensen kennen en het staat ook nog eens goed op jouw CV. Lijkt het jou wat om mentor te worden? De werving voor mentoren start elk jaar na de kerstvakantie dus zorg er voor dat je dan de Anguilla site en facebookpagina goed in de gaten houdt!

Mentoren 2019

De mentorenkoppels van 2019 zijn:

Roos en Thipa.jpg

Roos & Thipa

Wij zijn Thipa en Roos. Thipa is een gezellige Martini-verslaafde meid. Je kunt altijd met haar lachen, of je nu samen tinderdates voor mensen aan het zoeken bent of aan het eten bent bij Wagamama. Roos gaat zingend door het leven. Als je een nummertje nodig hebt om een hart te veroveren dan ben je bij Roos aan het juiste adres. Zo heeft Roos Thipa ook verleid en zal ze jullie ook verleiden. Hun wildste avontuur is die keer dat ze geen date hadden op Valentijnsdag en samen de dag hebben doorgebracht met chocolademousse en prosecco.
Bij openingszinnen ben je bij hen helaas niet aan het juiste adres, want hun beste openingszin is namelijk: ‘’Heet je Mona Lisa, want je bent een plaatje’’. Roos en Thipa kan je beide wakker maken voor een Disney sing along (vóóral Aladdin en de kleine zeemeermin). Wat ze jullie mee willen geven is om deze week te genieten, want de volgende vakantie is pas in December. Ze hopen dat jullie net zoveel zin hebben in de introweek als jullie mama’s.

Jorim en Camille.jpg

Jorim & Camille

Het was een herfstachtige eerste novemberdag. Een borrel van ieders favoriete vereniging. Meer jongens waren er niet. Het was meteen raak tussen Jorim en Camille. Jorim stelde voor om een biertje voor Camille te halen, de klik was er meteen. Bier gaat er altijd wel in bij deze jongens en sporadisch met mate. Daarna was het avontuur in volle gang; meteen door naar Leidseplein. Met Camille’s beste openingszin “ben jij single?” wist hij elke Canadese meid te versieren. Jorim kan er ook wel wat van, maar hier laten we het bij. De gezelligheid houdt voor deze heren niet op bij het uitgaan, in de werkgroep is het ook altijd feest. Maar voor studieadvies moet je zeker niet bij Jorim zijn, studiepunten zitten helaas niet in zijn verzameling. Of Camille zijn BSA gaat halen is voor nu nog de vraag. Een studie voorbeeld zijn ze niet, maar wel experts op het gebied van gezelligheid. Als student kan je ten slotte geen alcoholist zijn! In de club bestelt Camille dan ook altijd vodka-sprite (wordt hij lekker druk van). Daarentegen mixt Jorim zijn vodka liever met jäger, daar slaapt hij lekker van. Maar slapen doen ze niet veel aan, dus dat wordt elke avond de deuren sluiten met deze papa’s!

Marlou.jpg

Sophie & Marlou

Dit crazy couple had hun eerste date precies een jaar geleden tijdens de introductiedagen. Het was gelijk liefde op het eerste gezicht en de vonken spatten er vanaf. Vanaf dat moment wisten ze dat zij als roodkapje en de grote boze wolf een jaar later een dozijn kinderen wilden adopteren. Drankjes, dansjes, twerken en lachen; dan zit je goed bij hen. Als grote boze wolf hebben wij een grote mond om veel te drinken en te lachen, grote oren om goed naar de muziek te luisteren en een grote kont om los te kunnen gaan. Samen heeft dit crazy couple al veel dingen meegemaakt, van tequila shotten op de borrel tot verkleed als playboy bunnies op de playboy borrel. Je kan ze beide altijd wakker maken voor grootmoeders koekjes, ook zijn ze altijd in voor Maccie tegen de kater, maar in de introductieweek slapen we daarvoor liever door. Ze zullen jullie heel Amsterdam showen, zorgen dat jullie genoeg biertjes drinken, een hele leuke introductieweek hebben maar bovenal net als roodkapje niet van het padje af raken!


Lara.jpg

Noa & Lara

Op de eerste introductieavond begon dit mooie Assepoester verhaal. Het was gelijk een heftige avond en de voetjes gingen van de vloer. Noa had de tijd van haar leven, maar verloor helaas haar schoen. Lara, als de gentleman die ze was, bracht de schoen de volgende dag bij Noa terug. Lara flirtte: Wat een geluk, Noa paste de schoen. Het was liefde op het eerste gezicht en dit koppel was ontstaan. Noa verloor daarna gelukkig geen schoenen meer maar de avondjes bleven even heftig, want dansen doet dit koppel maar al te graag. Los gaan op fergalicious of rondjes draaien aan de paal, het kan allemaal met deze twee vrolijke meiden! Lachend zal je ze dan ook elke ochtend aantreffen, want chagrijnig zijn daar doen ze niet aan. Ze zullen heel goed voor de kindjes gaan zorgen. Ze leren jullie de nodige dansmoves aan, helpen jullie graag elke ochtend herinneren aan wat jullie de vorige avond allemaal hebben uitgespookt en zorgen dat jullie elke avond weer veilig in jullie bedjes terecht komen (helaas kunnen ze hun biertje niet omtoveren tot een koets, maar voorop Lara’s fiets is ook een aanrader, vraag Noa maar). Dus niet te losse schoenen aan en dan gaan we er een mega leuke week van maken!! Groetjes

Biejee.jpg

Mark & Biejee

Hallo toekomstige studentjes. Dit zijn Mark en Biejee, het lekkerste stelletje van alle mentoren. Ze hebben elkaar via tinder ontmoet en beide gaven elkaar een superlike, ook al beweren ze dat ze elkaar hadden ontmoet tijdens het studeren in de bieb. Mark wenste om de lekkerste bj die hij kon krijgen en dat heeft hij ook gekregen. Tijdens hun eerste date zag Mark al snel dat Biejee 100 kilo kon squatten (heel toevallig ook verteld). Mark noemt Biejee daarom nu ook thicc daddy. Biejee zag in Marks ogen dat Mark eigenlijk mega lui is en altijd slaapt, maar Marks knappe Brad Pitt lookalike gezicht maakt dat goed voor Biejee. Verder kan Mark super veel woordgrappen maken tot het pun(t) dat je zegt, stop, aub. Mark en Biejee zijn beide vrij oude leden van Anguilla (vergeleken met de anderen) en dat maakt ze wel uniek. De leukste eigenschap van Biejee is zeker zijn twerk skills. Mark kent niemand die beter kan twerken dan zijn thicc daddy. Mark heeft hele leuke humor (volgens hem) die je of aan het lachen maakt, of laat facepalmen. Zij zullen met veel plezier en veel liefde jullie papa’s zijn.

Vera.jpg

Vera en Britt

Ze ontmoetten elkaar op kamp, waar Vera als ware piraat Britt wist te veroveren. Sindsdien is de liefde gebleven. Ze doorstonden vele feestjes en avondjes stappen, gingen samen naar Sziget waar ze elkaar een week wisten te overleven en zelfs in het lab was de liefde te voelen. Britt, ook wel BorrelBritt, is eigenlijk altijd wel in voor een feestje. Iedereen mag hier ’s nachts van meegenieten, door de vele langdradige vlogs die ze dan maakt (vaak zonder geluid). Vera is ook zeker vaak in voor een feestje en je zult haar altijd zien lachen. Van rijden in winkelwagentjes (inclusief omvallen) tot in slaap vallen op de fiets, niks is haar te gek. Wat dit prachtige koppel uniek maakt is hun merkwaardige smaak voor muziek. Vooral kindermuziek valt in de smaak, van kinderen voor kinderen tot K3. Ze zijn er altijd voor elkaar, als er een van de bar valt raapt de ander haar weer op. Het levensmotto van dit prachtige koppel is dan ook: hakuna matata

Jinke.jpg

Jinke en Britt

Het was augustus 2017, het regende pijpenstelen en Jinke zat met een chagrijnige brakke kop haar ontbijt weg te stouwen. Toen verscheen Britt (even brak), opeens brak de hemel open en was er alleen nog zonneschijn. Vanaf dat moment was geen dag meer als daarvoor. Dit koppel vond in elkaar een soulmate, een levenspartner en was nooit meer van elkaar te scheiden. Nu, 2 jaar later, vinden zij het tijd voor een volgende stap in de relatie, het is tijd om een gezin te stichten. Na alles wat ze hebben meegemaakt, van vroeg college pakken tot laat in de nacht uitgaan en van samen uitbrakken tot met elkaar op vakantie gaan, weten zij dat ze de ware in elkaar hebben gevonden. Verwacht van Britt een hoop escalatie in alle vormen en Jinke die dit alles in goede banen probeert te leiden, terwijl ze zelf het overzicht ook lichtelijk verliest. Verwacht een hoop bier, een hoop gezelligheid tot in de late uurtjes, een hoop late night macjes en een week voor in de boeken. Ze mogen dan misschien niet het stel zijn dat alles continu voor elkaar lijkt te hebben, maar ze zijn zeker het stel dat je een onvergetelijke week gaat bezorgen.


tysha.jpg

Ellis en Tysha

Lieve kindjes, zij (Tysha en Ellis) worden jullie mama’s in deze introweek. Precies een jaar geleden bij het introkamp hebben zij elkaar ontmoet en ontstond een vriendschap for life. De eerste avond had Tysha iets te veel wijntjes gehad waardoor die avond niet helemaal goed eindigde, maar Ellis stond voor haar klaar waardoor ze haar lenzen niet vergat uit te doen voor het slapen gaan. Nog geen jaar later waren de rollen omgedraaid en toen kwam bij Tysha het moedergevoel gelijk naar boven. Zo zie je maar dat zij altijd voor elkaar klaar staan en enorm zorgzaam zijn, maar daarbij ook erg van een feestje houden. Ze hopen dat hun kindjes zich thuis voelen op de dansvloer, mee kunnen schreeuwen met hun lijflied: ‘Hij is van mij’ en een enorm leuke tijd gaan beleven tijdens de introductie. Dus bereid jullie voor op een week met veel drankjes, veel dansjes en weinig slaap, waardoor jullie na deze week zullen slapen als Doornroosjes.


Boris.jpg

Boris en Hieke

Deze twee gekke geiten zijn echt uit hetzelfde hout gesneden. Als een echte Jut en Jul, Jip en Janneke of Belle en het Beest vullen zij elkaar aan en zijn zij bovendien het enige échte mentorkoppel. Zo zal Hieke de ochtendprinses zijn terwijl Boris als een humeurige ouwe lul eerst zijn bakkie pleur (once you go black, you never go back) nodig heeft voordat hij er weer volledig tegenaan kan gaan. ’s Avonds entertainen ze je met hun encyclopedisch grote voorraad aan drankspelletjes en zal je nooit om een pak kaarten verlegen zitten. Tijdens hun eigen introkamp leerden ze elkaar kennen en was de shit meteen aan. Sindsdien gaan ze als een banaan en kunnen ze niet wachten tot ze een hele zwik kiddo’s onder hun hoede kunnen nemen. Dus trek je lolbroek maar aan en neem je grapjas mee want met deze twee pretbekkies zit je de hele week gebakken en zal je je geen beter begin van de rest van je leven kunnen voorstellen. Zij kunnen niet wachten en verwelkomen jullie alvast met een hele dikke digitale ouderlijke lebber.


Lean.jpg

Leanne en Janneke

Lieve kindjes, zij willen zich graag aan jullie voorstellen: Janneke en Leanne! Twee G&L’ers die samen deze zomer de uitdaging aangaan: een compleet nieuw gezin opvoeden! Met alle ervaringen die deze meiden hebben moet dit wel goed gaan: Leanne, AKA de oma, het fossiel, de wijze of gewoon het oudje. Zij loopt al heel wat jaartjes mee met deze mooie vereniging, is zelfs al afgestudeerd, maar kan het studentenleven maar niet loslaten. Commissies, bestuur en nu ook de introductieweek: ze weet niet wat ze zonder Anguilla zou moeten. Dan heb je Janneke: nog een jonkie en eerstejaars bij de vereniging. Hier is ze niet heel actief omdat ze een druk leven naast de studie heeft, maar ze is altijd enthousiast om bij Anguilla events te zijn! Ze is heel blij dat ze met haar co-mama een gezin mag starten in de introweek en jullie als kinderen op mag voeden. De allereerste ontmoeting ging als in een film voor deze twee tortelduifjes. Op het eindfeest van Anguilla -de normale hoeveelheid biertjes zat er bij beide dames al in- kon een ontmoeting tussen de twee niet voorkomen worden. Het thema van het eindfeest was Dynamic Duo. Nu kende het koppel elkaar persoonlijk nog niet, maar om de aandacht van Janneke te trekken, had Leanne zich als Janneke van Jip en Janneke verkleed. En ja hoor, haar subtiele flirtmoves werkten. Het was liefde op het eerste gezicht toen Janneke en Le(j)anneke elkaar in de ogen aankeken. De chemie spatte er van af en beiden wisten het zeker: dit gaat goedkomen. Dit verliefde koppel zal er met al hun kindjes een prachtige introweek van maken. Ze hebben er zin in!


Lottie (2).jpg

Rajno en Lottie

Als je ze nu ziet, zou je denken: bam! Dat is liefde op het eerste gezicht. Maar Lottie en Rajno kenden elkaar vrijwel niet in Lottie’s eerste jaar. Terwijl Lot kevers probeerde te vangen, viste Rajno naar palingen, maar allebei hadden ze geen prijswinnaars in handen. Lottie dacht: mijn vriendinnen praten zoveel over al die vis in de zee, misschien moet ik het vaste land ook verlaten, en jawel! Op het eerste themafeest was het raak. In da Hood! Iedereen op z’n stoutst gekleed, zo ook Lottie en Rajno. Lottie zag haar gangstertje al snel staan en als echte onbegrensde Britse zei ze: “Jij durft echt geen vijf tequila met mij te doen”, tegen Rajno. Rajno bestelde er nog vijf achteraan en vanaf dat moment was het één en al liefde. Tegenwoordig zijn ze wat rustiger geworden. Ze chillen samen aan de Waterkant en gaan fancy uit eten in mooie restaurants, waar ze doen alsof ze iets van ‘wijn’ begrijpen, terwijl ze gewoon de goedkoopste fles op de kaart bestellen. Nu denken ze aan een gezinnetje, maar door Lot’s gebrek aan limiet, moesten ze wel met minstens tien kinderen beginnen. Samen gaan ze hen leren hoe je echt van je studentenleven geniet in de allermooiste stad op aarde!

Bas.jpg

Bastiaan en Patrick

Lieve kindjes, waar te beginnen met het liefdesverhaal van Patrick en Bas. Het begon op de eerste borrel, het pils vloeide rijkelijk en de kaartspelletjes waren in volle gang. Tussen alle andere Anguilla leden zagen Patrick en Bas elkaar. Bas viel voor de woest aantrekkelijke baard van Patrick, en Patrick viel voor de gewaagde opmerkingen van Bas. De gemeenschappelijke interesse in Spa Goud verbond deze twee direct en deze band is alleen maar sterker geworden. In de afgelopen twee jaar hebben deze mannen veel avonturen beleefd. Van wilde avonden uitgaan (en bij elkaar slapen ;)) tot speciaalbier avonden, en van eerstejaars leren drinken tot terrasjes pakken. Zoals te merken genieten deze papa’s van goede alcohol en zijn ze niet vaak te vinden zonder. Deze zomer zal dat ook niet anders zijn. Om hun band nog sterker te maken, zullen zij, de dag voordat de introweek van start gaat, een whiskeyproeverij bijwonen. Een mooi begin van de introductieperiode. Met dit dream koppel ga jij prachtige dagen beleven. Zij hebben er zin in, jij ook?

Nath.jpg

Felicia en Nathalie

Op een zomerse dag in juni besloten zij eraan toe te geven om echt voor de liefde te kiezen. Een spannende wilde eerste date volgde. Zenuwachtig dat ze waren gingen ze met volle moed en een beetje lood in hun schoenen richting hun date in ’t Fuik. Hun blikken kruisten elkaar en vanaf dat moment wisten ze het zeker; zij zijn voor elkaar gemaakt. Als twee palingen in het water glibberden ze het water rond en begonnen ze aan hun leven samen. Met veel enthousiasme mogen ze jullie ook mededelen dat zij in blijde verwachting zijn van kleine palinkjes! Zij kunnen niet wachten op de komst van hun kleintjes en bevinden zich op dit moment in een roze kweekvijver.