Wat houdt het mentorschap in?

Mentoren begeleiden een groepje eerstejaars gedurende de VU introductiedagen. Je vormt een duo samen met een andere mentor en dat brengt naast alle gezelligheid ook een hoop verantwoordelijkheid met zich mee. Je bent namelijk de gehele dag verantwoordelijk voor een groepje eerstejaars; wat doe je als iemand zijn telefoon of portemonnee verloren/gestolen is? Hoe houd je jouw groep bij elkaar? Hoe zorg je ervoor dat iedereen het naar zijn zin heeft? Verder moet je natuurlijk ook goed de weg in Amsterdam weten en moet je bij alle activiteiten tijdens de VU introductiedagen aanwezig zijn. Ook kan je pas naar huis als de laatste eerstejaars van jouw groepje is uitgefeest. Naast al deze puntjes is het natuurlijk een geweldige ervaring om mentor te zijn. Je zorgt voor een onvergetelijke week voor de eerstejaars en natuurlijk voor jezelf, je leert veel nieuwe mensen kennen en het staat ook nog eens goed op jouw CV. Lijkt het jou wat om mentor te worden? De werving voor mentoren start elk jaar na de kerstvakantie dus zorg er voor dat je dan de Anguilla site en facebookpagina goed in de gaten houdt!

Mentoren 2018

De mentorenkoppels van 2018 zijn:

Quinty & Daimy.jpg

Quint & Daimy

Dit tweetal houdt van muziek, dansen en uitgaan, een ware musical. Toen Daimy de knappe Quint op de dansvloer zag los gaan dacht ze: “Damn, zijn outfit is echt on point.”. Vanaf dat moment was ze niet meer weg te slaan bij Quint. Ze werd zijn Gabriëlla en hoopte dat Quint als een ware Troy alleen nog maar voor haar zou gaan zingen. Na de eerste keer samen stappen, waarbij veel werd gedanst en gesjanst, wist Quint het ook wel. Deze twee gaan voor altijd samen door het leven, of in ieder geval deze introweek. Samen gaan ze uit in de NYX en als ze het even niet zien zitten blijven ze thuis en kijken ze Disney-films. Met deze toppers als papa en mama heb je gegarandeerd een vette introductie, hun motto luidt namelijk: “We’re all in this together!”

SAM_2423.JPG

Berber & Thomas

Een uit de hand gelopen stapavond eindigde in een huwelijksaanzoek in de Burger King, maar omdat Berber het niet hoorde ging Thomas in de McDonalds opnieuw op z’n knieën. Al snel werden ze een echt gezinnetje. Deze twee staan dag en nacht voor elkaar klaar. Deze Pokémon trainers willen kinderen om van te houden en om mee te kunnen lachen. Ook al vinden zij zichzelf vooral het allergrappigst, de dad-jokes van Thomas maken veel goed. Ondanks dat Berber ochtenden niet op haar best is, zal zij altijd klaarstaan voor haar kinders. En zo niet, dan is Thomas er te allen tijde om op te bouwen.Een kroegentocht met deze Ash en Pikachu heeft maar één thema: alle kroegen, gotta catch ‘em all!

SAM_2426.JPG

Lisa & Emma

Als een ware Adam en Eva zijn deze twee dames het ideale koppel, en de appel valt niet ver van de boom want met deze twee knettergekke introductie-veteranen hoef je je geen zorgen te maken. In hun eigen introweek waren ze zusjes en daarna werden ze ook nog samen mama’s. Toen Emma achterop bij Lisa moest tijdens de eerste dag van hun eigen intro, ontstond er een liefde die je niet kunt evenaren. Deze engeltjes vroegen elkaar dan ook op toepasselijke wijze ten huwelijk, namelijk op de dansvloer van Paradiso. Samen stappen, samen op vakantie, samen lachen, samen huilen, hun motto is dan ook: “Samen uit, samen twerken.” Misschien niet helemaal bijbels maar deze twee gaan all out als het om verkleden gaat, dus houd je vast. Naast alle gekkigheid zullen deze mama’s ervoor zorgen dat jullie genoeg biertjes zullen drinken, veel van de stad zien, maar bovenal ook veilig thuiskomen.

SAM_2429.JPG

Fabienne & Cindy

Fabienne en Cindy werden smoorverliefd op elkaar in hun eigen introweek. Cindy, ookwel Kiki zoals haar intropapa haar noemde, stond te hakken in haar adidas jasje toen ze Fab voorbij zag stuiteren. “Wat zit er in je zilveren heuptasje?” vroeg Cindy en toen Fabienne op één knie ging en er een trouwring uit toverde, was de liefde bezegeld. De dames feesten door tot de vroege uurtjes, gaan altijd voor goud en kunnen altijd met elkaar lachen. “Lekker tranquillo’ al zeggen ze het zelf. Het is nooit ‘niet’ gezellig met dit carnavals duo. Aan hun kindjes willen ze daarom alvast vragen of ze het eerste weekend van maart vrijhouden, want dan gaan jullie met deze twee carnavallen. Leer van hun levenslessen en hun gezelligheid en tot slot, de intro doe je maar een keer, ga ervoor!

SAM_2431.JPG

Yael & Sharon

Waar moeten we beginnen. Nou, deze twee wijffies komen beide uit Amsterdam. Het duurde niet lang voordat ze smoorverliefd op elkaar werden. Ze kunnen samen gieren, tieren en kunnen uiteraard lekker plat-Amsterdams praten! Na een wilde avond stappen was de liefde bezegeld. Hun werkgroep docent noemt ze dan ook de ‘Bende van Ellende’. Geen saai moment dus met deze twee. Als een ware Dory zal Yael jouw naam 100 keer vergeten, maar ze houdt niet minder van je hoor. Gelukkig zal Sharon daarom extra haar best doen om alle kinders bij elkaar te houden zoals ook Nemo dat zo goed kan. Familie boven alles is wat deze meiden hoog in het vaandel hebben staan, dus deze twee mama’s zijn een echte catch! Het motto is dan ook: ‘Inhouden hoeft niet, maar gedraag je wel.’. Deze intro komen jullie fluitend door. Just keep swimming swimming swimming…

SAM_2435.JPG

Marieke & Sanne

Dit is een lekker gek echtpaar. Marieke was vorig jaar nog het kindje van Sanne en dit jaar mogen ze samen voor een stel nieuwe kinders zorgen. Nadat Sanne haar geweldige dansmoves liet zien, duwde Marieke haar papa aan de kant en toen was de liefde daar. Liefde overwint alles zullen we maar zeggen. Deze twee trokken de stoute bouwschoenen aan en samen stapten ze in hun zelf geknutselde huwelijksbootje. Ze zijn leuk, lief en ontzettend handig al zeggen ze het zelf. Marieke liet vorig jaar in de introweek nog haar mobiel vallen. Helaas kon Sanne hem niet repareren, maar als je ooit met een lekke band komt te staan weet je bij wie je moet zijn. Ze hopen dat alle kids hun bouwhelmen meenemen. Dan kunnen ze op jullie bouwen dat jullie met z’n allen een tof feestje gaan bouwen. Je hoort het al, met deze buurman en buurman is geen klus te groot. A je to!

SAM_2453.JPG

Jesper & Carlijn

Water, aarde, vuur en lucht, deze vier elementen vormen samen ons vurige koppel Jesper en Carlijn.

Beter bekend als (Es)Carlijn en de net niet twee meter lange Jesper. Ze hebben elkaar ontmoet tijdens hun eigen introweek toen ze een enorme biertoren aan het maken waren. Het was liefde op het eerste gezicht, want tegenpolen trekken elkaar aan. Watermeester Jesper wist vuurqueen Carlijn te verleiden met de meesterlijke zin ‘Woh jij bent hot’. De vonk was zo snel overgeslagen dat Jesper om 4 uur ‘s nachts in ‘de Kleine’ op zijn knieën ging om vervolgens, met een ring uit de automaat, Carlijn ten huwelijk te vragen. Dit aanzoek is natuurlijk door Jesper vastgelegd op snapchat, dus wees gewaarschuwd, alles komt bij Jesper op snapchat. Lang verhaal kort, nu vormen deze twee avatars ons langste koppel. Buiten dat ze lang zijn, zijn ze beide ook heel zorgzaam, enthousiast en vol energie. Daarom hopen ze dat hun kindjes net zo enthousiast zijn als zij en verder wel van een biertje houden, lekker aanwezig zijn tot het einde en binnen de ring wonen.

SAM_2440.JPG

Stephanie & Anouk

Het verhaal van Catwoman en Batman begon allemaal op een grimmige zaterdagnacht. Her en der kregen deze twee superhelden te horen dat er mensen in nood waren. Het is een groepje intro-kindjes dat helemaal alleen achtergelaten is. Gelukkig zijn deze twee superhelden echte badass saviours die vliegensvlug ter plekke zijn gekomen om mama’s te worden voor de aankomende introweek. De combinatie van Batman en Catwoman doet deze dames goed recht. Anouk heeft altijd een panterprint aan, al is het maar een randje. Stefanie is alles behalve incognito zoals batman, maar ze is er altijd voor jouw redding. Lachen, heel veel lachen, biertjes drinken, vrienden voor het leven maken en ook nog een engels les krijgen van Stef, zijn de voordelen van dit koppel. Je bent in super veilige handen bij Anouk en Stefanie. I am vengeance, I am the night, I am Batman óf catwoman!

SAM_2441.JPG

Rianne & Els

Gossip Girl here! The one and only source into the scandalous lives of Anguilla’s elites. De vriendschap van dit koppel is net zo sterk als die van Serena en Blair, maar dan in downtown Amsterdam. Ook al is het niet helemaal duidelijk wie wie is in deze relatie, de dames vullen elkaar perfect aan. Wat Rianne te veel heeft, heeft Els te weinig en andersom natuurlijk. Als voorbeeld heeft Rianne al drie jaar een steady relatie (sorry boys and girls) en komt Els alleen maar met losse flodders. Rianne heeft meer zelfdiscipline, maar Els haalt het wildste in Rianne naar boven. Deze combi maakt deze dames uniek, al zeggen ze zelf dat ze gewoon twee white girls zijn.

Je kan de dames ‘s nachts wakker maken voor een kroketje en een kaassoufflé, maar het liefst willen ze ‘s nachts niet gestoord worden. Een uitzondering maakt Rianne wel voor ‘An episode of Els’, ja ja wees voorbereid op de spraakmemo’s van Els die een kleine 10 minuten kunnen duren. Ze hopen dat hun kindjes net zulke gezellige, brakke en gehoorzame doorzetters zijn als zijzelf.

 XOXO...Gossip Girl

SAM_2443.JPG

Aniek & Dafne

Crazy in love is dit setje wel! Zet een glas op de lippen van Dafne, twee glazen op de ass van Aniek en dan heb je het power couple Jay-Z en Beyoncé. Dit koppel vult elkaar perfect aan tot een mooi gemiddelde, wie hoog staat en wie laag is nog een verrassing. Op een zwoele voorjaarsavond omringd door alle potentiële kandidaten om een koppel mee te vormen, hebben deze twee elkaar na het eerste oogcontact meteen gevonden, oh ja en na een paar biertjes. De cynische humor is de verbindende factor bij deze twee. Dit hopen zij dan ook door te geven aan hun kinders. Allemaal tweelingen willen ze hebben. Naast dat zij hun gouden keeltjes willen doorgeven, is het voor hen belangrijk dat hun kinderen voor de volle 100% genieten van de introtijd, iedereen zich fijn voelt om uit hun schulpjes te kruipen en om een beetje schijt te hebben. Deze twee dames zullen er alles aan doen om dit voor elkaar te krijgen, want zeg nou zelf: who runs the world?

SAM_2445.JPG

Atze & Tom

Als je wel eens Sesamstraat hebt gekeken, dan ken je deze boys zeker. Ze zijn zorgzaam, vullen elkaar aan en zijn betrouwbaar. Dit neemt niet weg dat ze beide een beetje Bert & een beetje Ernie zijn. Onze Atze komt namelijk in drie vormen: normaal, chagrijnig en de derde vorm komen jullie zelf wel achter deze week (tip: geef hem whisky). Tom daarentegen is een beetje een vreetzak of nou ja, hij is constant aan het eten. Als ze hier niet mee bezig zijn, beleven ze wel een wilde avond met soms een hersenschudding tot gevolg. Wat dit enige papa-papa koppel uniek maakt, is dat ze een beetje kinderlijk zijn a la sesamstraat, maar zeker goed voor hun kindjes zullen zorgen en altijd klaar voor ze zullen staan. Ze verwachten dan ook niet anders dat hun beste papa genen tot grandioze kindjes leiden. Tot slot willen ze meegeven dat je deze week vooral open moet zijn, het leuk is om veel vrienden te maken en je vooral heelhuids thuis moet aankomen. Bij dit laatste zullen zij je zeker helpen.

SAM_2447.JPG

Nikki & Patrick

Als je 101 Dalmatiërs kent, ja die met die schattige puppies, dan ken je dit koppel ook wel. Dit koppel is misschien niet zo schattig, maar zeker wel net zo speels als puppies. Je kan ze namelijk beide op het studenten korfbalveld vinden. Zo hebben ze elkaar ook ontmoet. En geen zorgen, ze zijn beide ook zeker in voor een feestje. Deze papa en mama zullen jullie zeker niet aan een strak lijntje houden, anders fluiten ze je vanzelf wel terug.

Tijdens deze korfbaltoernooien hebben ze veel beleefd, van dronken Engelsen die de zaal onder plassen tot een kapotte telefoon door te veel wijn of toch vodka? (vraag Nikki maar om dit verhaal). Patrick heeft zelfs een reputatie opgebouwd dat hij vaak verwondingen rondom zijn hoofd of tanden oploopt, dus voor goede verhalen zijn jullie bij dit koppel aan het juiste adres. Ze zijn ervan overtuigd dat hun kindjes al het positiefs van beide ouders zullen overnemen en net zoveel van Amsterdam gaan houden als zij. En het allerfijnste aan dit koppel, je zal je geen zorgen hoeven maken want dat doen zij wel voor je.